zondag 11 juli 2010

WK voetbal maar dan wel met Crémant d'Alsace

Beste wijnliefhebbers,

in Nederland zijn er in ieder geval 2 fenomenen die een ongekende invloed op de samenleving hebben: het WK voetbal en het weer. Het succes van het Nederlandse voetbalteam en het weer dat zich eindelijk realiseert dat het inmiddels juli is, zorgen er voor dat de terassen vol zitten. Goed nieuws voor alle horeca ondernemers, soms wat minder voor overheid en bedrijfsleven waar geplande afspraken worden afgezegd omdat het Nederlands elftal speelt.

Het goede weer en het terras thuis zijn natuurlijk wel de uitgelezen combinatie voor het nuttigen van een goed glas Crémant d'Alsace. De crémant d'Alsace doet het trouwens goed. De afzet is vorig jaar ondanks de economische tegenwind met 7,1% gestegen.

Op dit moment hebben we 2 Crémants op voorraad.

De Crémant d'Alsace Blanc de Noir van het wijnhuis Clément Lissner is een crémant gemaakt van pinot noir druiven. Inderdaad, pinot noir leidt normaal gesproken tot rode wijn. Met de juiste vinificatie methode kun je er ook uitstekend witte wijn of rosé van maken. De Crémant d'Alsace Blanc de Noir is dan ook een witte wijn. Clément Lissner is een van onze wijnhuizen die bio-dynamische wijnbouw hoog in het vaandel hebben staan. De smaak van deze crémant neigt naar behoorlijk droog en is tegelijkertijd zeer bescheiden in zijn zuren. Dit houdt de wijn in balans die het daardoor prima doet als aperitief, of nog beter, in combinatie met oesters.

De Crémant d'Alsace van het wijnhuis Schoenheitz wordt gemaakt van een assemblage van pinot blanc (10%) en pinot auxerrois (90%). Het resultaat is een frisse, klassieke crémant, die neigt naar droog maar zeker niet naar kurk droog. Dit zorgt er voor dat deze crémant zich prima op het terras thuisvoelt als aperitief, maar zich ook uitstekend laat combineren met een maaltijd.

Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid heeft Wijnen uit de Elzas besloten om beide crémants in te brengen in een veiling van de JCI Haaglanden. Doel van de veiling is het ondersteunen van de uitbreiding en verbouwing van de Panorama Mesdag. De veiling vindt plaats op 8 juli a.s. bij The Square op het Plein (hoe kan het ook anders) in Den Haag.

Nu kunt u natuurlijk op 8 juli naar Den Haag komen en een bod doen op de crémants, maar het kan ook eenvoudiger. Speciaal deze maand bieden we beide crémants aan voor een extra aantrekkelijke prijs. Het aanbod is 6 flessen voor de prijs van 5. Helaas, geen 5 voor de prijs van 4, etc. Toch krijgt u ook een aantrekkelijke prijs als een 1 fles bestelt.